lyrankonferens.se – Allt du behöver veta om konferenser

4 tips till konferensdeltagaren

Du ska på konferens. Det är roligt att åka på konferens, få lära känna nya människor, lära sig ny kunskap och äntligen få diskutera intressanta saker på djupet. Men var ute i god tid, så kommer du få en roligare konferensupplevelse.

1# Åk på rätt konferens

Tänk igenom och åk på rätt konferens. Det kostar både tid och pengar att delta i en konferens, vare sig det är du eller din arbetsgivare som betalar. Även om det kan kännas lyxigt att åka på betald konferens tar det tid och kraft. Du är garanterat tröttare till helgen, utöver att du har ett ansvar att lära dig något och kunna förmedla det till dina arbetskamrater. Eller så är du egenföretagare och måste stå för hela kostnaden själv. Kolla Skatteverkets hemsida och se vilka avdrag som du kan göra. Är det så att du är ny i en bransch kan det dock vara klokt att åka på konferens för att skapa kontakter.

2# Anmäl dig i tid

Det är bättre att anmäla sig i tid, så att du verkligen känner dig förberedd på att åka och kan planera in det i din almanacka. Det underlättar också för att få boende och billiga biljetter.

3# Boka boende

Skjut inte på att boka boende. Även om du ska på en liten konferens, så betyder det inte att det kommer finnas hotellrum lediga. Det kan vara ett sportarrangemang i staden samtidigt eller ett stort bröllop. Genom att boka i tid kan du också ofta få ett bättre pris. Glöm inte att fråga arrangörerna om de har något specialerbjudande på boende.

4# Boka biljett eller samåk

Du måste också ta dig till konferensen. Boka biljett i tid om du inte ska köra bil. Se också efter om det finns någon annan som ska till samma konferens, så kan ni samåka.