lyrankonferens.se – Allt du behöver veta om konferenser

Driva hotell- och konferenscenter

Drömmer du om att driva ett hotell- och konferenscenter? Det är ett oerhört intressant företagande som både kräver mycket driv och kreativitet. Här kommer tipsen på hur du lyckas.

Rätt ställe

Först och främst måste du hitta rätt ställe för att driva hotellet. Det krävs både goda övernattningsmöjligheter, en stor sal, matsal och mindre konferensrum. Det kan vara svårt att hitta en byggnad som har allt. Många väljer att köpa hotell, herrgårdar och mindre slott för sin blivande verksamhet. Du hittar fina ställen i magasinet Gods och gårdar, både som eventuella projekt och som inspiration för att skapa ett riktigt schyst hotell. Absolut enklast är det om du hittar ett hotell som är till salu. Tänk också på att det kan vara lika viktigt med mycket yta runtomkring själva byggnaden. Om du hittar en fin herrgård som saknar den perfekta konferenssalen kan du helt enkelt bygga en extern byggnad.

Erbjuda konferenser

Sverige är ett riktigt konferensland. Kanske för att det är ett stort och avlångt land, och att konferenser blir som kunskapscentrum där människor kan mötas. Med ett nystartat hotell kan det vara svårt att få kunder, i alla fall i början. För att attrahera kunder kan du behöva bjuda på något särskilt – extra bra pris (alltid uppskattat), nyaste tekniken eller en särskild miljö. Det är många som väljer att hålla konferens i fjällen, då kombinationen av möjlighet till skidåkning eller vandring och en konferens gör att fler vill åka. Vad finns i din närhet? När du letar efter ett bra ställe kan det faktiskt vara klokt att inte bara se på vad byggnaden erbjuder, utan också omgivningen. En bra lokal i en stor stad som Göteborg eller Malmö får hjälp av att den ligger i city, men om ditt hotell är förlagt på en mindre ort blir omgivningen än viktigare. Eller priset.

När första gästerna kommer

Inför din första konferens är det oerhört viktigt att allt klaffar. Var ute i god tid med att beställa allt som behövs; att anlita externa företag som ska hjälpa till och att all personal finns. Du kommer att vinna på att lägga lite extra tid och pengar på maten. Mat är ett kitt som håller människor samman och bra mat kommer deltagarna att komma ihåg lika mycket som innehållet i konferensen.