lyrankonferens.se – Allt du behöver veta om konferenser

Kontorshotell

I många större städer, både i Sverige och utomlands, finns det kontorshotell. Om du vill anordna en konferens eller ha ett större möte, så erbjuder kontorshotellen bra utrymmen.

Vad är ett kontorshotell?

Ett kontorshotell är ett företag som hyr ut kontor. Om du är egenföretagare kan det kännas ensamt att bara jobba hemifrån. Då kan du hyra ett eget kontor eller en stol på ett kontorshotell och på så sätt ha ”kolleger”. Du kan välja mellan att hyra ett särskilt kontor som är ”ditt” och att bara hyra ett kontor eller en stol tillfälligt. Kontorshotellen har också större rum att hyra för affärsmöten och konferenser.

Konferens på ett kontorshotell

Om du ska anordna en mindre konferens kan det vara klokt att hyra lokal i ett kontorshotell. Då behöver du bara dyka upp, utan att förbereda något praktiskt. Naturligtvis behöver du se till att kontorshotellet har allt som du behöver, men de sköter allt. Du hittar kontorshotell för företagare i många större städer, men faktiskt också på mindre orter. Om du själv har ett företag eller en bra byggnad med flera extra rum kan du hyra ut det som kontorshotell som en del av din verksamhet.

Ett kontorshotell passar också om du ska möta upp andra företagare eller kunder. Då de flesta kontorshotell ligger relativt centralt, så behöver ingen deltagare åka så långt. Det finns också kaféer som erbjuder kontorshotell i miniformat. Till exempel finns det konferensrum att hyra för en mindre grupp på mellan 5-10 personer. Det är ett bra alternativ om du vill samarbeta med andra egenföretagare och ingen har en passande lokal.