lyrankonferens.se – Allt du behöver veta om konferenser

Öppna eget konferenshotell

Ett konferenshotell är en populär anläggning för företagskonferenser, där deltagarna kan hålla möten, äta mat och även sova över vid behov. Här samsas många olika utrymmen för varierande ändamål. Många företag väljer att åka på konferens för att utbilda personalen, stärka sammanhållningen och koppla av tillsammans i en stärkande miljö.

Om du väljer att ta över ett äldre hus för att förvandla det till konferenshotell kan du behöva göra en del underhåll som första steg. Hos Villatakspecialisten kan du snabbt få hjälp från erfarna takläggare som kan lägga många olika sorters tak. När du behöver rådgivning kring vilket ytskikt du ska välja kan du kontakta Villatakspecialisten som ser till att ditt tak håller länge och ger dig trygg garanti.

Hitta tema för konferensanläggningen

När du ska öppna en konferensanläggning kan det vara klokt att redan från början bestämma vilket tema anläggningen ska ha. Här kan du utgå från det fysiska läget. Om anläggningen ligger nära havet kanske du vill ha aktiviteter kopplade till det, med strandutflykter och bad. Julia och Carl Lindeborg valde att starta Lindeborgs gård, en hotell- och konferensverksamhet med fokus på hållbarhet. Det är också ett ekologiskt jordbruk och har sedan sommaren 2017 utvecklats till en konferens-, retreat- och hotellanläggning i mindre skala. För att göra anläggningen så hållbar som möjligt har de satsat på helt återvunnet kakel, betongfri grund och miljövänligt brandskydd till sina träpaneler. Målet var att göra gården till en inspirationsplats där de kunde använda hållbar teknik.

Locka med attraktiva behandlingar

Med en inspirerande atmosfär är det enklare att snabbt skapa en populär konferensanläggning. Ulfsunda slott ligger en bit utanför centrala Stockholm och har nu lanserat ett ”champagnespa” som gör det möjligt för gästerna att dricka och bada i champagne. Här går det också att gå skönhetskurser, få skönhetsbehandlingar och avkoppling. Spaet ligger i samma lokal som vinkällaren, vilket gör det lätt att få sköna behandlingar i samband med champagneprovning.

Installera solpaneler och renovera taket

Om du väljer ett hållbart tema till din konferensanläggning kan det vara bra att först se över taket, och sedan lägga till solpaneler. Då kan du sänka dina elkostnader samtidigt som du stärker anläggningens hållbarhetsprofil. Det är viktigt att sätta solpanelerna i rätt väderstreck, där de som riktas mot syd brukar bli mest effektiva. Det går dock också bra att sätta panelerna mot sydost eller sydväst vid behov. Många väljer att sätta sina solpaneler på väst- eller östvända tak, men då är utbytet cirka 20 procent lägre än anläggningar som ligger åt syd. Det viktigaste är att undvika att lägga solpanelerna vända åt norr, då elproduktionen då blir ända upp till 40-50 procent lägre. Takets lutning är mindre viktigt än vilket väderstreck det ligger i. Det kan vara bra att kombinera takläggning med anskaffning av nya solpaneler, till exempel med hjälp från Villatakspecialisten.