lyrankonferens.se – Allt du behöver veta om konferenser

Håll konferensen på ett kontorshotell

Om ni är ett mindre företag eller vill vara säkra på att få ut det mesta av er konferens kan ni hyra möteslokaler på kontorshotell i Uppsala. Uppsala är en otroligt mysig stad med massor att göra. Efter konferensen kan ni gå ut på någon härlig restaurang eller sätta er vid Fyrisån om det är en varm sommarkväll för att kanske spela lite boule eller bara snacka och mingla. Håll konferensen på ett kontorshotell i Uppsala och få ut mesta möjliga av er verksamhets potential.

Viktiga verktyg inför en konferens

Det är viktigt att ha allt redo när du ska hålla konferens. Under konferensen kommer det hållas föreläsningar och presentationer, brainstorming och allt annat kul. Men för det behövs det bra och specifika mötesrum med whiteboardtavlor, pennor och block, bord och stolar för alla deltagare och andra tillbehör som folk kan använda sig av under workshops.

Hyr du redan ett kontorshotell? Utnyttja rabatterna

Vissa kontorshotell i Uppsala ger rabatt till nya kunder vilket gör konferensen billigare. Om du är ett litet företag måste du säkert ta hänsyn till den aspekten eftersom du förmodligen inte har så stor budget ännu. Med andra ord får du bra lokaler till ett bra pris. Kanske du dessutom redan hyr ett kontor i ett Kontorshotell i uppsala och kan hyra mötesrum betydligt billigare, eller ännu bättre – de ingår i priset. Det enda du behöver göra då är att beställa mat eller fika till alla deltagare.

Hur ska du lägga upp konferensen?

Planera din konferens under lång tid innan den ska hållas. Det kan vara upp till sex månader innan. Ju större konferens som ska hållas desto mer planering behövs.

  • Hur många deltagare ska vara med?
  • Hur lång tid ska konferensen pågå?
  • Ska det vara mat eller förfriskningar tillgängligt?
  • Exakt var ska den hållas och när?
  • Vad är själva målet med din konferens?

Målet för de flesta konferenser är att utveckla verksamheten men det kan också vara att folk ska kunna komma närmare varandra och skapa ett band inom företaget.

Att planera en konferens är riktigt kul men ni behöver säkert vara fler än en som gör det. Låt en person vara ansvarig för en sak och en annan person för något annat.

Tänk på att inte välja ett datum som ligger alltför nära inpå stora helger. Då måste folk välja mellan vart de ska vara och kanske planera om privata fester och liknande. Det gör att färre kommer komma till konferensen och det är ju inte bra med tanke på hur viktigt det är att verksamheten utvecklas i rätt riktning. Välj ett bra datum och berätta för alla i god tid att det hålls en konferens just där och då.